Kürtaj ne kadar ?
Bu makalemizde kürtajın ne kadar olduğunu anlatmanın yanında kürtajın ne olduğu hakkında genel kavramlar, kürtajın nasıl yapıldığı, kızlık zarı bozulmadan hamile kalınıp kalınamayacağı, kızlık zarının çok acıması söz konusu olur mu ve kızlık zarının bozulduğunun nasıl anlaşılacağı konularınıda inceliyoruz.
Kürtaj
Tıbbi terminolojide dokuları kazımak olarak birçok cerrahi branşta halen kullanılmakta olan kürtaj kelimesi yalın olarak kullanıldığında sadece kadın doğum branşını ilgilendiren hamileliği sonlandırmak anlamı ortaya çıkmaktadır. Ayrıca önemli bir hususta şudur ki ; artık günümüzde rahim içi kazıma ile gebelik sonlandırma pek yapılmıyor, onun yerine vakum kürtaj denilen negatif basınç kullanılarak gebelik kesesi dışarı alınmaktadır.Kürtaj nasıl yapılır?
Zamansız gebeliklerde genelde alt yapı ve çekirdek aile kadrosu henüz yerini almamış ise kürtaj kaçınılmaz olabiliyor, bu duruma düşen bayanlar jinekologları arayarak kürtaj nasıl yapılır diye sual yöneltiyorlar. Kürtaj hakkında kadınlarda eski nesillerden kalma bir korku var ama vakum kürtaj tekniği ile eski ağrılı ve kanamalı kazıma kürtaj artık yapılmıyor, yani korkmanıza gerek yok denebilir. Vakum kürtajın nasıl yapıldığına gelirsek bölgesel uyuşturma ile ağrısız-acısız 10 dakika süren ve kesici tıbbi cihaz kullanılmayan, sadece negatif basınçla gebelik kesesinin dışarı alınmasına dayalı bir yöntem olduğunu söyleyebilirim.Kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı ?
Teorik olarak gebe kalmak için tam birleşmeli bir cinsel ilişki ve sperm atılımı içeren bir boşalma olması gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz, ama jinekologları her gün arayan yüzlerce hastadan bazıları kızlık zarı bozulmadan hamile kalınır mı diye sormaları size ilginç gelebilir. Gerçektende mucize gibi görünsede her hafta en az birkaç bakire bayan hamile olarak kürtaj olmak için muayenehanelere geldiğini söyleyebilirim. Özellikle sürtünme şeklinde ön sevişmelerde ve hatta anal seks esnasında zevk suyu veya spermin vajinaya sızması sonucu gebelik sıklıkla ortaya çıkabiliyor, kızlık zarı delikli yapıya sahip olduğu için sperm hücrelerini durdurma kabiliyeti yoktur. Bu durumda kızlık zarı bozulmadan nasıl kürtaj yaptığımızı merak edeceksiniz, onuda başka bir makalemde yazarım artık.Kızlık zarı çok acır mı ?
Kızlık zarının bozulma belirtileri arasında sayılan yırtılma esnasında acı hissedilmesi durumu her bayanda ortaya çıkmaz, birçoğu kızlık zarının bozulduğunu hissetmez bile, ancak kızlık zarı kanaması ortaya çıkınca duruma vakıf olurlar. Kızlık zarı çok acır mı diye soranlar genelde bekaret bozulma esnasında acı çekme konusunda korkuları olan bayanlardır, ama endişeleri yersizdir zira bakirelikten kadınlığa geçişte genelde fazla bir acı çekilmez. Daha doğrusu ağrı veya acı hissedip hissetmemeniz kızlık zarının yırtılıp yırtılmadığı konusunda bilgi vermez.Kızlık zarının bozulduğu nasıl anlaşılır ?
Evlilik öncesi dönemde himen yani kızlık zarını koruyarak sürtünme şeklinde yaşanan ön sevişmeler çiftlerin birbirlerini tanımasına katkı sağlıyor olabilir, ama bu yakınlaşma aktivitesi biraz abartılırsa kızlık zarının yırtılabileceğini ve kızlık kanaması ortaya çıkabileceğinide söylemekte fayda var. Bu durumda veya vajinaya parmak sokma , tampon sokma, mastürbasyonda abartıya kaçma gibi durumlarda kızlık zarı kanaması ile karşılaşan çiftler bizi arayarak kızlık zarının bozulduğu nasıl anlaşılır diye soruyorlar. Kısaca özetlemek gerekirse bekaretin bozulup bozulmadığı ancak kızlık zarı muayenesi ile anlaşılır diyebiliriz, peki muayeneye gelmeden önce ihtimaller ne durumdadır ? Tam birleşme yaşandığında kan gelmese bile kızlık zarı genelde bozulmaktadır, esnek kızlık zarlarındada içten ayrışma ile bakirelik son bulur ama kan gelmez. Bunun tam tersi durumlarda yani vajinaya giriş olmadan sürtünme ile temasta bulunanlarda azda olsa kızlık zarı kanı geldi ise bakireliğin bozulmuş olma ihtimali %80 lere çıkmaktadır ve bu ileride evlenince gerdek gecesinde kanama olmayacağı anlamına gelebilir. Ama endişe etmemek lazım kızlık zarı dikimi ile bu durumu geri çevirmek mümkün.Yasal uyarılar
Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.